[vc_row][vc_column width="3/4" css=".vc_custom_1521732186601{margin-bottom: -15px !important;border-bottom-width: 3px !important;padding-bottom: 10px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: solid !important;}"][vc_column_text]

Elcykler - Hvad de er og hvordan de virker

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hvad er en elcykel?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Når man hører ordet elcykel, vil nogle måske forestille sig noget lignende en scooter eller elektrisk motorcykel – men det er faktisk langt fra sandheden omkring elcykler. De fleste elektriske cykler ligner en helt almindelig cykel, men så bare med nogle elektriske komponenter på, alle integreret i cyklens design.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hvordan virker en elcykel?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Mange af delene på en el cykel er magen til tilsvarende på en almindelig cykel – dog stærkere og mere holdbare. Dertil kommer de elektriske dele, som er lavet til at forstærke den kraft du selv ligger i cyklen, frem for at erstatte den. Det betyder at udfordringer som bakker, modvind og lange distancer bliver nemmere at overkomme, uden at blive nær så udmattet. Det skyldes at motoren giver ekstra fremdrift når du træder i pedalerne. 

På elcykler er der tre hovedkomponenter, nemlig: Batteriet, Motoren og Drivlinjen. 

[/vc_column_text][vc_column_text]

Motoren

[/vc_column_text][vc_column_text]

Den elektriske motor er den vigtigste del af enhver el cykel, da det er den der leverer den ekstra kraft når du træder. Der findes tre typer af motorer, som er typiske varianter, nemlig Forhjuls-, Baghjuls- og Centermotor. 

[/vc_column_text][vc_column_text]

Forhjulsmotor

[/vc_column_text][vc_single_image border_color="grey" img_link_target="_self" image="227"][vc_column_text]
Forhjulsmotoreren er en af de klassiske typer af elcykel motorer og også den billige løsning på markedet, dermed ikke sagt at den ikke er god til nogle behov. 

Et hjul med motor er næsten altid tungere end et almindelig hjul, og derfor skal man være opmærksom på om det er det, der er det rigtige for dig. 

Forhjulsmotoren skaber fremdrift ved at 'dreje' forhjulet fremad, og kan give en følelse af at blive trukket efter cyklen. En af fordelene ved at have en forhjulstrukket cykel, er at drivlinjen (gear, kæde og kranksættet) i de fleste tilfælde er er det samme som på en helt almindelig cykel. Det betyder, at når disse sliddele skal udskiftet, er det ikke dyrere end på en normal cykel. 

Der er dog nogle ulemper ved at have en forhjulsmotor. Generelt performer forhjulsmotorer ikke nær så godt som en centermotor. Derudover kan de også skabe en ubalance, da der kommer mere vægt end naturligt ud på forhjulet. 

[/vc_column_text][vc_column_text]
Se vores udvalg af elcykler med forhjulsmotor her.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Baghjulsmotor

[/vc_column_text][vc_single_image border_color="grey" img_link_target="_self" image="210"][vc_column_text]
Baghjulsmotoreren er også en klassisk motor-type og minder meget om forhjulsmotorer, dog er der nogle få forskelle. 

Da motoren sidder i baghjulet, skaber den fremdrift ved at dreje baghjulet rundt, og dermed giver den en følelse af at man bliver 'skubbet' af cyklen. En anden forskel fra forhjulsmotoren er, at gearne i nogle tilfælde kan sidde inde i baghjulsmotoren. 

Med en baghjulsmotor får du flyttet en del vægt om bagpå cyklen, hvilket som regel føles bedre end at have den ude foran. Men samtidigt skaber det en lille ubalance. 
[/vc_column_text][vc_column_text]
Se vores udvalg af elcykler med baghjulsmotor her.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Centermotor

[/vc_column_text][vc_single_image border_color="grey" img_link_target="_self" image="212"][vc_column_text]
På elcykler med centermotor, er motoren placeret i krankboksen, mellem pedalarmene. Det giver cyklen en bedre stabilitet og balance, sammenlignet med forhjuls- og baghjulsmotorer. Centermotoren skaber fremdrift ved at skabe mere en større spænding på drivlinjen end hvis du blot kører uden motoren. Derudover er den typiske centermotor også kraftigerer end de fleste nav-motorer. 
Når man cykler med en centermotor, er der stadig gear på cyklen ligesom normal. Det betyder at du stadig skal skifte gear som på en normal cykel, dog skal man være opmærksom på gearskiftet, da motoren ligger ekstra kraft på kæden og drivlinjen. 
De to største fabrikater, når det kommer til centermotorer på elcykler er Bosch og Yamaha. Så med en elcykel med en center motor fra en af disse to, får man en elcykel hvor elsystemet er af en høj kvalitet. 
[/vc_column_text][vc_column_text]
Se vores udvalg af elcykler med centermotor her.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Fordele og ulemper for hver motor-type

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row][vc_row gap="5" columns_placement="middle" video_bg_url="https://www.youtube.com/watch?v=lMJXxhRFO1k" equal_height="yes"][vc_column width="1/4" css=".vc_custom_1521732138646{border-width: 0px 3px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: dashed !important;}"][vc_single_image image="216" border_color="grey" img_link_target="_self" alignment="center"][vc_column_text]

Forhjulsmotor

[/vc_column_text][vc_column_text]

Fordele
- Billig løsning

[/vc_column_text][vc_column_text css=".vc_custom_1521811256758{margin-top: -15px !important;}"]

Ulemper:
- Unaturligt meget vægt på forenden.
- Ikke så kraftfuld

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_single_image image="215" border_color="grey" img_link_target="_self" alignment="center"][vc_column_text]

Baghjulsmotor

[/vc_column_text][vc_column_text]

Fordele
- God balance
- Relativ billig løsning

[/vc_column_text][vc_column_text css=".vc_custom_1521812278437{margin-top: -15px !important;}"]

Ulemper:
- Unaturligt meget vægt på bagenden.
- Ikke så kraftfuld

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4" css=".vc_custom_1521732168732{border-right-width: 3px !important;border-left-width: 3px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: dashed !important;}"][vc_single_image image="219" border_color="grey" img_link_target="_self" alignment="center"][vc_column_text]

Centermotor

[/vc_column_text][vc_column_text]

Fordele
- Naturlig balance
- Naturlig kraftoverførsel
- Nyeste teknologi
- Kraftfuld

[/vc_column_text][vc_column_text css=".vc_custom_1521812313588{margin-top: -15px !important;}"]

Ulemper:
- Dyrere end de andre typer

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="3/4" css=".vc_custom_1521734129592{margin-top: -20px !important;margin-bottom: -20px !important;border-top-width: 3px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: solid !important;}"][vc_column_text]

Motorfabrikater

[/vc_column_text][vc_column_text]
Motorfabrikatet på en elcykel, er en ting som vi tit får spørgsmål omkring. Specielt de to største fabrikater på markedet, nemlig Bosch og Yamaha.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Bosch motorer

[/vc_column_text][vc_column_text]
Bosch var dem, som introducerede centermotoren som vi kender den idag. Det betyder også at Bosch er et af de fabrikater, som der bliver solgt aller flest af.

Bosch centermotoren fås i forskellige varianter, nemlig: Performance Line CX, Performance Line, Active Line Plus og Active Line, hvor Performance Line CX er den kraftigste, og Active Line er den mindst kraftige af de fire. 
[/vc_column_text][vc_gallery type="image_grid" interval="0" images="225" img_size="default" eventclick="link_no" custom_links_target="_self"][vc_column_text]

Fælles for alle fire varianter er, at de alle kommer med fire forskellige hjælpeniveauser, kaldet: ECO, Tour, Sport og Turbo. Bosch's motorer har også en gear-skift sensor, som gør at motoren reducerer kraften en smule når der skiftes gear. For dig betyder det at motoren ikke slider nær så meget på kæde og kassette. Derudover har Bosch's motorer en jævn acceleration ligegyldigt hvor hurtigt du kører. 
[/vc_column_text][vc_column_text]

Yamaha motorer

[/vc_column_text][vc_column_text]
Yamahas centermotorer ligner dem fra Bosch på udseendet, men de er lidt forskellige når det kommer til den oplevelse man får af dem. 

Ligesom ved Bosch, fås Yamahas centermotorer også i forskellige varianter, nemlig: PW-X, PWSE og PW, hvor PW-X er den kraftigste og PW er den mindst kraftige. 

Fælles for alle fire varianter er, at de ligesom på Bosch's varianter har fire hjælpeniveauer. Sammenlignet med Bosch har Yamaha's motorer en kraftigere accelaration fra starten. Det betyder at du vil komme hurtigere op i fart, fra 0-10 km/t med en Yamaha. Dog har den ikke gear-skift sensoren, som Bosch motoren har. 
[/vc_column_text][vc_column_text]

Bosch og Yamaha display forskelle

[/vc_column_text][vc_column_text]
Der er ikke stor forskel på Bosch's og Yamaha's displays, pånær udseendet og at der er knapper på Boschs display. Her er det Yamahas LCD display og Boschs Intuvia display. 
[/vc_column_text][vc_single_image image="226" border_color="grey" img_link_target="_self"][vc_column_text]
Som man kan se, har Yamahas display en del flere informationer tilgænglig på skærmen end på displayet fra Bosch. Det betyder dog ikke, at Bosch's display ikke har de samme informationer. Man kan blot trykke på knappenerne for at vælge hvad du vil have vist på dit Bosch Intuvia display. 

Der er dog enkelte forskelle i de informationer der ligger i de to displays. En af de forskelle er, at Yamaha viser batteriet i 10 barer af 10% hver, hvor Bosch viser batteriet i 5 barer af 20% hver. En anden forskel er, at Yamaha displayet kan vise dig hvad din kadence er, og derudover har den et termometer. Begge ting som ikke findes på Bosch displayet.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row][vc_row gap="25" columns_placement="middle" video_bg_url="https://www.youtube.com/watch?v=lMJXxhRFO1k" equal_height="yes"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_single_image image="14" border_color="grey" img_link_target="_self" css=".vc_custom_1521807537111{border-bottom-width: 3px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: solid !important;}"][vc_column_text]
    • Jævn acceleration op til 25 km/t.
    • 4 hjælpeniveauer.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/12" css=".vc_custom_1521807951625{margin-right: -75px !important;border-left-width: 3px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: solid !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_single_image image="13" border_color="grey" img_link_target="_self" css=".vc_custom_1521807631185{border-bottom-width: 3px !important;padding-bottom: 8px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: solid !important;}"][vc_column_text]
    • Kraftig acceleration op til 10 km/t, derefter svagere acceleration. 
    • 4 hjælpeniveauer.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="3/4" css=".vc_custom_1521807106092{margin-top: -20px !important;margin-bottom: -20px !important;border-top-width: 3px !important;border-bottom-width: 3px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;border-color: #c6c6c6 !important;}"][vc_column_text]

Batteriet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Idag kan man få batterier i mange forskellige typer, og ofte kan man få dem med forskellig kapacitet også. Dermed er der mange forskellige ting som påvirker hvor langt en elcykel kan køre på en opladning.

Ting som har en indflydelse er batteriets kapacitet, rytterens vægt, vejr og tærren. Men det der har den største effekt, er hvor meget man selv træder i pedalerne, og hvilket hjælpeniveau motor er på. 

Derudover er der ikke de store foreskelle på batterierne når du køber en ny elcykel. En ting er dog, at du skal være opmærksom på hvor batteriet sidder. På elcykler med lav indstigning, vil batteriet typisk sidde i bagagebæreret. Denne placering kan man også finde på almindelige herre og dame elcykler, men her vil man også komme ud for at batteriet er placeret på skrårøret. 

Se vores udvalg af batterier her

[/vc_column_text][vc_single_image image="209" border_color="grey" img_link_target="_self" alignment="center"][vc_column_text]
En ting, der dog er rigtig vigtig når man køber en elcykel, er at man passer rigtig godt på sit batteri. Det er nemlig hårdt for batteriet at være placeret meget kolde eller varme steder, når det ikke er i brug. Det skyldes at cellerne indeni batteriet ikke kan klare ekstreme temperaturer, og derfor dør. Hvilket giver dig en lavere kapacitet på batteriet fremover. 
Vi anbefaler også at man lader batteriet op hver eneste gang man har brugt det, også efter små ture, det sikrer nemlig den bedste levetid for batteriet. Hvis man skal opbevare batteriet over en længere periode, f.eks. om vinteren, anbefaler vi at man opbevarer batteriet med en kapacitet på ca. 60% og ved stuetemperatur, og ikke på elcyklen. Det er både af sikkerhedsmæssige årsager og for at holde batteriet i god stand. 
Find vores udvalg af ladere og ander elcykel tilbehør her.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="3/4" css=".vc_custom_1521807127417{margin-top: -20px !important;margin-bottom: -20px !important;border-top-width: 3px !important;border-bottom-width: 3px !important;padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;border-color: #c6c6c6 !important;border-style: solid !important;}"][vc_column_text]

Find din nye elcykel ved eCykler

[/vc_column_text][vc_column_text]
Nu er du blevet lidt klogere på elcykler, og skulle du være interesseret i, at se vores udvalg af elcykler, så find det her. Ellers har vi også batterier og andet udstyr til elcykler
Du er også altid velkommen til at komme forbi vores butik på Islev Torv i Rødovre for at få en snak om hvilken el-cykel der er bedst til dit behov. 
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][/vc_column][/vc_row]
Produkt tilføjet til sammenligning

Denne hjemmeside bruger cookies

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Du samtykker til vores cookies, hvis du fortsætter med at anvende vores hjemmeside.